MRAVLJIŠČE ROBIDIŠČE / WORKSHOPS

In kaj poleg ponudbe počitnic v letošnjem letu še načrtujemo? 

LOGAŠKI TABORNIKI

Predvidoma tretji vikend v aprilu bomo gostili Grče taborniškega roda Srnjak iz Logatca, ki bodo očistili v žledu poškodovane čezmejne poti prosi Prosnidu in Čarnemu Varhu.

POSADI DREVO - sončni vikend v drugi polovici aprila/prvi polovici maja 

Stari rek pravi, da mora človek v življenju poskrbeti za tri reči: vzgojiti otroka, napisati knjigo in posaditi drevo. Pravijo tudi, da eno drevo preživi vsaj tri generacije. Slovenija je bogata z gozdovi in sadovnjaki, ki pa so bili letos zelo uničeni. Žledolom ni prizanesel niti gozdovom in sadovnjakom na Robidišču. Zato smo se odločili za posebno povabilo. Vse obiskovalce namreč vabimo, da na našem travniku zasadijo čisto svoje drevo. Akcijo si zamišljamo približno takole: nek lep aprilski vikend vas tiste, ki ste zainteresirani, lepo vabimo na naš konec. S seboj pripeljite sadno drevo. Mi vam bomo pokazali travnik in poskrbeli za orodje, da izkopljete luknjo, jo pognojite in posadite svoje drevo. Po akciji vas bomo pogostili z mineštro (seveda ste lepo vabljeni, da preživite pri nas cel vikend). Vaše drevo bomo spremljali in vsaj enkrat letno poslali fotografijo, kako napreduje. Ko bo obrodilo sadove, pa ste lepo vabljeni, da jih pridete obrati. Z akcijo želimo simbolično oživeti nekdanjo podobo vasice, ki se danes počasi zarašča. Če se želite pridružiti, nam pošljite sporočilo na robidisce@gmail.com. 

PRVOMAJSKE POČITNICE 

Med prvomajskimi počitnicami gostimo dijake srednje medijske šole. Lani so posneli in podnaslovili tale filmček: https://www.youtube.com/watch?v=8kuBAq_RTL8 Letos so se naučili že nosih spretnosti. Veselimo se, kaj bo nastalo izpod rok mladih ustvarjalcev!!! 

WOODSTONE 2015 - maj ali junij

Bliža se že 4. WOODSTONE. Veselimo se novega ustvarjanja in sodelovanja s študenti oblikovanja materialov iz Sežane! 

PRIDRUŽITE SE TUDI VI!!!

Ostalo je še kar nekaj terminov za druženje in ustvarjanje na našem inovacijskem poligonu, Pridite in skupaj bomo naredili nekaj dobrega!

Ni komentarjev: