sreda, 25. julij 2012

Recept: kaj torej iz sirotke?

1. Narabutaš sosedova jabolka in najdeš mladoletnega sužnja, da ti pomaga zamešati dve vrsti testa: prvo je klasično za kruh, le da vodo v celoti nadomesti sirotka, drugo testo pa je tudi klasično za vlečeno testo, le da vodo spet zamenja malo sirotke.
 2. Ker so zadeve z moko in ostalimi pripomočki sila zanimive, časa za slikanje vmesnih faz ni. Skratka, zmešaš eno in drugo, daš kruh vzhajat, jabolka spremeniš v maso za štrudl, daš vse skupaj pečt, se lotiš pospravljat in se sprašuješ kaj je sploh treba tega bilo, ker je vse skupaj samo en kup dela, ko že dobrotke pridišijo:

 3. Evo, dodatno pa še ena fotka kosila mojega nezakonskega moža s kozjim sirom. Jaz še ne jem najbolje. No, štrudl je izjema.


PS: Vsa zadeva ima omejeno povezavo z Robidiščem. Od tam je le sirotka ter sirček. Pa mali pomagač je potomec izpred dveh generacij. Paradižnik je iz Dekanov, ima pa to vezo z Robidiščem, da gre za nekakšno medstarostarševsko tekmovanje, kdo ima prej in večji krompir. Mal nelojalne konkurence, glede na lokacijo slednjega... Jaz se ne pritožujem, pač pa obema vrtovoma glasno kličem: Toooo, bravo!!!

Ni komentarjev: