petek, 19. april 2013

GEOKOT - dan 2



Dragi dnevnik, drugi dan terenskih vaj se je naša skupina štirih geografov tretjega letnika odpravila na Občino Kobarid. Tam smo se srečali z direktorjem občinske uprave, g. Simonom Škvorom in go. županjo Darjo Hauptman, ki sta nam predstavila vizijo turističnega razvoja občine Kobarid.

Slika 1: Geografi pred Občino Kobarid


Slika 2: Županja Darja Hauptman


Nato smo se skupaj z županjo odpravili na razgledno točko Veliki rob (455 m) nad Kobaridom. Po tem smo nadaljevali po Kobariški zgodovinski poti, na kateri smo si ogledali Tonovcov grad (pomembno arheološko najdišče), sledil je spust mimo vojaških bunkerjev in rovov iz prve svetovne vojne do reke Soče, ki smo jo prečkali po mostu.

Slika 3: Pogled na Kobarid iz Velikega roba


Slika 4: Prečkanje reke Soče


Pot nas je vodila ob potoku Kozjak, nakar smo prišli do slapa Kozjak. Nazaj do Kobarida smo se sprehodili po levem bregu reke Soče, med drugim tudi skozi vojaške rove, kjer smo si ogledali tudi prostor, ki so ga v prvi svetovni vojni uporabljali vojaki za spanje. Pred zaključkom je sledil še ogled Fundacije poti miru. Na koncu je ga. županja poskrbela še za pogostitev v lokalni pizzeriji.

Slika 5: Slap Kozjak
Zapisali smo: Branka Razpet, Tina Bednarik, Dijana Hudournik in Marko Kežar

Ni komentarjev: