sobota, 23. maj 2015

XXI. Mednarodni pohod prijateljstva, športa, kulture in glasbe Čeniebola-Robidišče-Podbela

Približuje se že 21. čezmejni pohod prijateljstva, športa, kulture in glasbe, ki poteka od Čeniebole do Podbele, na pol poti pa prečka tudi Robidišče. Pohod, ki bo 14.6.2015, je pravi praznik, ki sega še v čase, ko je bila meja še strogo varovana oziroma večji del leta kar zaprta. Večina pohodnikov je domačinov, ki se težkih časov omejevanja druženja v skupnem beneškoslovenskem prostoru še vedno spominja zelo čustveno.

Pohodniki se lahko zberejo v Podbeli ob 8. uri (ali kjerkoli ob poti do Čenijebole), od kjer jih kombiji prepeljejo v Čeniebolo, ki leži tik nad Furlansko nižino. Razgledi do čudoviti! Ob 9.30 je štart pohoda (ali teka). Dolžina razgibane proge je 14 kilometrov. Že po tradiciji vas ob poti prijazno pogostijo domačini, na Robidišču bodo, kot vsako leto, svojo stojnico z bezgovim sokom in vodo, morda pa napečemo še kakšne piškote, imeli naši otroci.

Prijave in dodatne informacije vam dajo v Kampu Nadiža, na telefonski številki: 05 3849 110Na domačiji Škvor ponujamo pohodnikom bivanje v večposteljnih sobah na ta dan za 20 EUR na osebo.

Spoznajte Benečije, pridružite se!2 komentarja:

:-) pravi ...

Kdaj pa je pohod?

Iz hiše na Robidišču... pravi ...

Oh, hhvala za opozorilo :-))) 14.6.
Če utegnete prej k nam... dobrodošli! :-)