ponedeljek, 10. junij 2013

WOODstone dan 1

Po dolgi in lepi vožnji čez našo prečudovito Slovenijo smo končno prispeli na cilj. Robidišče, najzahodnejša vas Slovenije. Lepo je tukaj! Stari Woodstonerji smo bili veseli ponovnega snidenja. Prvi vtisi prvič Woodstonerjev so mešani: Kam smo mi prišli? Kaj je še daleč? Ti mater, kak lepa reka. Samo niti ni tak slabo tu, ne? Kaj je že kosilo?
Sej ni vse res, kar zgoraj piše. Smo pa res bili lačni. Po kosilu smo se nastanili v stare kamnite hiške in koj plunili v roke. Po krajšem sestanku smo si razdelili delo in si podrobneje ogledali vas. Kamen + les = vas, kje so pa ljudje? Ni jih več veliko. Zaradi meje , pa potem še zaradi velikega potresa, ki je razdejal vas, se je veliko prebivalcev odselilo. Ruševine hiš so ostale, ker buldožer zaradi slabe ceste ni mogel na hrib. Nekaj staroselcev pa je vendarle ostalo, oni so srce vasi.
Malo nam je že postalo tečno, zato smo se lotili dela. Simon in Žiga sta osnovala vesoljski pravljični kurnik, Natalija in Anja sta planili na predalnik, Simona in Polona sta se skrili v skrinjo, Tine in Lan sta že v bistvu izdelala novo oglasno desko, Maja in Urban sta s prefinjeno roko skicirala predmete kulturne dediščine, ki jih hranijo na Robidišču, sam pa sem očistil stari škafec.
Zdaj sedimo tukaj na terasi in zbiramo vtise preteklega dne in strpno čakamo večerno druženje z domačini in kremenčkovimi (tako pravimo kolegom oblikovalcem kamna).
Piškoti so dobri, vino je sladko, kak na izi je danes.




Ni komentarjev: