četrtek, 13. junij 2013

woodSTONE dan 3

Sreda. Sredina čudovitega tedna v Robidišču. Ob 7.30 h smo se dobili na zajtrku na Ekološki kmetiji Robidišče, kjer smo pojedli lokalno specialiteto, umešana jajca s koprivo, rmanom, trpotcem, … Po zajtrku smo se kamnoseška skupina pogovorili o nalogah, o načrtih, o željah. Pojavila so se vprašanja v zvezi s problematiko statike za zamišljen projekt, ki so se v bistvu vila skozi cel dan. Nadaljevali smo s konkretizacijo načrtov in idej. Delo nekaterih je vključevalo tudi obisk kamnoloma, iz katerega so se vrnili blatni do komolcev in s polnimi naročji novo nabranega kamna.
 
Fantje so se pogumno in neustrašno podali v premik 900 kg težkega bloka kamna na delovišče. S pomočjo dvigala, vedno pozitivnih španskih profesorjev, Peugeot-a ter prikolice so nekako to gmoto pripeljali na vrh. Obstaja posnetek vreden ogleda.
 
Zapele so brusilke, zadonel kompresor in že je bilo kosilo. Zopet vrhunsko kulinarično doživetje na Ekološki kmetiji. Ob močnem popoldanskem soncu smo nadaljevali z delom. Vmes je bilo potrebno še dodelati načrte. Mogoče bi lahko nekateri rekli, da smo cel dan presedeli v gostilni, ampak ne. To so bile diskusije vredne prisotnosti. Tudi španska profesorja sta nas navdušila s svojimi aktivnim sodelovanjem, pogledi na projekte in izdelke. Z delom smo nadaljevali pozno v zahod in bili pri tem navdušeni nad rezultati. Veseli smo bili tudi obiska domačinov, ki so nas malce z začudenjem nad nekaterimi izdelki, malce pa z igrivim pogledom v očeh, spremljali naš trud.
 
In še enega dneva je bilo konec. Čeprav se nisva veselili pisati tega dnevnika, se je bilo vredno še enkrat ozreti na današnji dan. Zdaj pa že diši Stašina večerja.. Lepe pozdrave od Katje in Anke.
 




 

Ni komentarjev: